+48914660500 rezerwacja@seaforest.pl

Menu For Rest

W For Rest gotujemy tak, jak lubimy – prosto, ale z pomysłem.Krótka karta zmienia się wraz z porami roku (i naszymi pomysłami),a w daniach czuć bliskość morza i lasu. Życzymy smacznego!

PRZYSTAWKI

oliwa truflowa, ser Grana Padano, świeża trufla włoska /2 sztuki

mus z buraka, suszone pomidory, rukola, ser Grana Padano /4 sztuki

chorizo, sos winno – maślany, pomidorki koktajlowe, natka, czosnek, chili /5 sztuk

siekana polędwica wołowa, masło palone, piklowana pieczarka, ogórek, kapary, puder truflowy, świeża trufla włoska

chimichurri, rukola, kaparki, sos cytrusowy, ser Grana Padano /80 gram

ZUPY

borowik, podgrzybek, pieczarka, creme fraiche, oliwa truflowa /350 ml

grzybki słomiane, imbir, kiełki fasoli mung, mleko kokosowe, kolendra, groszek cukrowy /350 ml

łosoś, krewetki, kalmar, mule, koper włoski, seler naciowy, pomidory, szafran, brandy, bagietka czosnkowa

SAŁATKI

sałata rzymska, bekon, pomidorki koktajlowe, grana padano, grzanki, sos cezar; do wyboru: krewetki, kurczak supreme, lub grillowane hallumi

mix sałat, boczek, suszone śliwki, owoce sezonowe, sos pomarańczowy /250 gram

DANIA MIĘSNE

mięso 180 gram, pochodzenie – Polska/ kremowe puree z ziemniaków, mizeria z koperkiem

mięso 220 gram, pochodzenie – Polska/ sos z żurawiny na czerwonym winie, puree z batata, dziki brokuł Bimi

mięso 200 gram - pochodzenie – Nowa Zelandia/ sos z koziego sera, mus z buraka, warzywa z pieca z estragonem, kremowe puree z ziemniaków z oliwą truflową

mięso 200 gram – pochodzenie Polska/ fasolka szparagowa, młode kurki, ser Grana Padano, sos Cafe de Paris, kukurydza kolba, frytki stekowe

DANIA RYBNE

polędwica z dorsza czarnego w cieście piwnym /180 gram – pochodzenie Atlantyk/ sos tatarski, kiszona kapusta, frytki stekowe

Dorada z pieca /350 gram - pochodzenie – Grecja/ młoda fasolka szparagowa z panco, ziemniaki francuskie z czosnkiem i rozmarynem

Filet z łososia MOWI /200 gram – pochodzenie Norwegia/ Kurki, świeży szpinak baby, gnocchi truflowe z kozim serem, mus z buraka, ser Grana Padano

Ośmiornica /120 gram – pochodzenie Atlantyk/ Grillowane ramię ośmiornicy, hiszpański sos pomidorowy z porą i czosnkiem, opiekane ziemniaki, piklowana cebulka, majonez wasabi, sałata rzymska z chorizo, ser Grana Padano

PASTA / RISOTTO

ryż arborio, krem truflowy, cebulka, masło, wino, natka, olej koperkowy, opalany ser brie, mus z buraka, piklowane kurki, ser Grana Padano /350 gram

pieczarki, cebulka, pomidory suszone, czosnek, sos śmietanowy, rukola, ser Grana Padano /350 gram

chorizo, cebulka, oliwki, pesto pomidorowe, natka, wino, czosnek, papryczka chili, ser Grana Padano/pikantny/ 350 gram

kurki, krem truflowy, natka, ser Grana Padano, świeża trufla włoska /350 gram

STREET FOOD

Brioszka, mieso wołowe rasy Angus /200 gram/, ser cheddar, sałata, pomidor, bekon, konfitura z czerwonej cebuli, ogórek marynowany, sos truflowy, sos Big Mac, frytki stekowe 200 gram

Brioszka, mieso wieprzowe duszone w sosie BBQ /150 gram/, ser cheddar, sałata, pomidor, bekon, konfitura z czerwonej cebuli, ogórek marynowany, sos truflowy, sos Big Mac, frytki stekowe 200 gram

Brioszka, mięso z kurczaka w panierce panko /150 gram/, ser cheddar, sałata, pomidor, bekon, konfitura z czerwonej cebuli, ogórek marynowany, sos truflowy, sos Big Mac, frytki stekowe 200 gram

Brioszka, panierowany ser /125 gram/, sałata, pomidor, konfitura z czerwonej cebuli, ogórek marynowany, sos truflowy, sos Big Mac, frytki stekowe 200 gram

DLA DZIECI
DESERY

na spodzie ze słonych krakersów, mus malinowy

owoce sezonowe, gałka lodów waniliowych, mus malinowy

owoce sezonowe, crème fraiche, sos klonowy, mus malinowy

W For Rest gotujemy tak, jak lubimy – prosto, ale z pomysłem.Krótka karta zmienia się wraz z porami roku (i naszymi pomysłami),a w daniach czuć bliskość morza i lasu. Życzymy smacznego!

Poniedziałek - Niedziela