Für Erholung
Restaurantmenü
Menü zum Ausruhen
Bei For Rest kochen wir so, wie wir es mögen – einfach, aber mit Ideen. Die kurze Karte ändert sich mit den Jahreszeiten (und unseren Ideen), und in den Gerichten spürt man die Nähe von Meer und Wald. Guten Appetit!
PRZYSTAWKI
oliwa truflowa, ser Grana Padano, świeża trufla włoska /2 sztuki
mus z buraka, suszone pomidory, rukola, ser Grana Padano /4 sztuki
chorizo, sos winno – maślany, pomidorki koktajlowe, natka, czosnek, chili /5 sztuk
siekana polędwica wołowa, masło palone, piklowana pieczarka, ogórek, kapary, puder truflowy, świeża trufla włoska
chimichurri, rukola, kaparki, sos cytrusowy, ser Grana Padano /80 gram
ZUPY
borowik, podgrzybek, pieczarka, creme fraiche, oliwa truflowa /350 ml
grzybki słomiane, imbir, kiełki fasoli mung, mleko kokosowe, kolendra, groszek cukrowy /350 ml
łosoś, krewetki, kalmar, mule, koper włoski, seler naciowy, pomidory, szafran, brandy, bagietka czosnkowa
SAŁATKI
sałata rzymska, bekon, pomidorki koktajlowe, grana padano, grzanki, sos cezar; do wyboru: krewetki, kurczak supreme, lub grillowane hallumi
mix sałat, boczek, suszone śliwki, owoce sezonowe, sos pomarańczowy /250 gram
DANIA MIĘSNE
mięso 180 gram, pochodzenie – Polska/ kremowe puree z ziemniaków, mizeria z koperkiem
mięso 220 gram, pochodzenie – Polska/ sos z żurawiny na czerwonym winie, puree z batata, dziki brokuł Bimi
mięso 200 gram - pochodzenie – Nowa Zelandia/ sos z koziego sera, mus z buraka, warzywa z pieca z estragonem, kremowe puree z ziemniaków z oliwą truflową
mięso 200 gram – pochodzenie Polska/ fasolka szparagowa, młode kurki, ser Grana Padano, sos Cafe de Paris, kukurydza kolba, frytki stekowe
DANIA RYBNE
polędwica z dorsza czarnego w cieście piwnym /180 gram – pochodzenie Atlantyk/ sos tatarski, kiszona kapusta, frytki stekowe
Dorada z pieca /350 gram - pochodzenie – Grecja/ młoda fasolka szparagowa z panco, ziemniaki francuskie z czosnkiem i rozmarynem
Filet z łososia MOWI /200 gram – pochodzenie Norwegia/ Kurki, świeży szpinak baby, gnocchi truflowe z kozim serem, mus z buraka, ser Grana Padano
Ośmiornica /120 gram – pochodzenie Atlantyk/ Grillowane ramię ośmiornicy, hiszpański sos pomidorowy z porą i czosnkiem, opiekane ziemniaki, piklowana cebulka, majonez wasabi, sałata rzymska z chorizo, ser Grana Padano
PASTA / RISOTTO
ryż arborio, krem truflowy, cebulka, masło, wino, natka, olej koperkowy, opalany ser brie, mus z buraka, piklowane kurki, ser Grana Padano /350 gram
pieczarki, cebulka, pomidory suszone, czosnek, sos śmietanowy, rukola, ser Grana Padano /350 gram
chorizo, cebulka, oliwki, pesto pomidorowe, natka, wino, czosnek, papryczka chili, ser Grana Padano/pikantny/ 350 gram
kurki, krem truflowy, natka, ser Grana Padano, świeża trufla włoska /350 gram
STREET FOOD
Brioszka, mieso wołowe rasy Angus /200 gram/, ser cheddar, sałata, pomidor, bekon, konfitura z czerwonej cebuli, ogórek marynowany, sos truflowy, sos Big Mac, frytki stekowe 200 gram
Brioszka, mieso wieprzowe duszone w sosie BBQ /150 gram/, ser cheddar, sałata, pomidor, bekon, konfitura z czerwonej cebuli, ogórek marynowany, sos truflowy, sos Big Mac, frytki stekowe 200 gram
Brioszka, mięso z kurczaka w panierce panko /150 gram/, ser cheddar, sałata, pomidor, bekon, konfitura z czerwonej cebuli, ogórek marynowany, sos truflowy, sos Big Mac, frytki stekowe 200 gram
Brioszka, panierowany ser /125 gram/, sałata, pomidor, konfitura z czerwonej cebuli, ogórek marynowany, sos truflowy, sos Big Mac, frytki stekowe 200 gram
DLA DZIECI
DESERY
na spodzie ze słonych krakersów, mus malinowy
owoce sezonowe, gałka lodów waniliowych, mus malinowy
owoce sezonowe, crème fraiche, sos klonowy, mus malinowy
Kontaktieren Sie uns!
O Für Erholung
Im For Rest kochen wir so, wie wir es mögen – einfach, aber mit Ideen. Die kurze Speisekarte ändert sich mit den Jahreszeiten (und unseren Ideen), und in den Gerichten spürt man die Nähe von Meer und Wald. Guten Appetit!
Kontaktieren Sie uns
Öffnungszeiten